11 april 2015
10:00

Hovslätts IK P01

Referat: Sandö IBK 2 - Hovslätts IK P01

Ytterligare en mycket viktig match om vi ska gå till slutspel (A eller B), alltså undvika sistaplatsen (bonusmatch) i gruppen. Till slut blev det seger med 3-2 (1-1,2-1). Det var en väldigt avvaktande match, kanske inte så kul att titta på, mot hur vi brukar spela. Men eftersom vi möter äldre motståndare backar vi hem lite för att undvika att bli ifrånsprungna på kanterna. Flertalet av de spelare vi möter är ju större och snabbare än oss. Väldigt avvaktande blev det när de hade bollen, hände inte så mycket eftersom vi väntade på hur de skulle spela.

Men spännande blev det i alla fall, de tog olyckligt ledningen med 0-1, vi gjorde viktiga 1-1 innan paus. Återigen tar de ledningen i mitten på andra på egentligen ingen chans alls, men sånt som händer. Vi däremot gör riktigt snygga mål, kvittering till 2-2. Här stod det och vägde lite, vi var kanske lite nöjda med 2-2 i detta läge. Men med 3 minuter kvar får vi straff, som dock räddas av deras målvakt. Men eftersom straffen missas får de utvisning istället och i detta powerplay gör vi 3-2, mycket skönt.

Nu får vi kanske sikta på A-slutspel, seger mot Pixbo ikväll så går vi dit. Plats, KFUM Sporthall kl. 19:20. B-slutspel i alla fall säkrat